Portal pisaca

Učinimo pisce vidljivima!

Nora Verde

Odaberi pisca

Nora Verde (Antonela Marušić) rođena je 1974. godine u Dubrovniku. Završila je studij hrvatskog jezika i književnosti. Književnom praksom počinje se baviti kao studentica kada objavljuje prvu knjigu poezije, Sezona bjegova (Narodno sveučilište, Split, 1994.) Od 2010. književne radove piše i objavljuje pod literarnim imenom Nora Verde.

Autorica je proznih knjiga Posudi mi smajl (Meandar, 2010.), Do isteka zaliha (Sandorf, 2013.), O ljubavi, batinama i revoluciji (Sandorf, 2016.) i Moja dota (Naklada OceanMore, 2021.).

Prevođena na slovenski, engleski, njemački, makedonski i albanski jezik. Jedna je od pokretačica feminističkog portala Vox Feminae. Surađuje s nizom hrvatskih i regionalnih medija i portala koji se bave nezavisnom kulturom, medijima, književnošću, glazbom i ljudskim pravima.

( iz Biografije )

– Knjige –

– Info –

– Multimedija –

Pitaj što te zanima – spisateljice u dijalogu: Asja Bakic & Luca Kozina

'Pitaj što te zanima – spisateljice u dijalogu' druga je sezona književne tribine koja otvara dijalog među autoricama različitih generacija. Prvo izdanje nazvano 'Drugačiji svijet je moguć, i to više njih' ugošćuje pjesnikinju i prozaisticu Asju Bakić i dobitnicu nagrade Prozak Lucu Kozinu. Program vodi i moderira Luiza Bouharaoua.