Portal pisaca

Učinimo pisce vidljivima!

Nora Verde

Odaberi pisca

Nora Verde (Antonela Marušić) rođena je 1974. godine u Dubrovniku. Završila je studij hrvatskog jezika i književnosti. Književnom praksom počinje se baviti kao studentica kada objavljuje prvu knjigu poezije, Sezona bjegova (Narodno sveučilište, Split, 1994.) Od 2010. književne radove piše i objavljuje pod literarnim imenom Nora Verde.

Autorica je proznih knjiga Posudi mi smajl (Meandar, 2010.), Do isteka zaliha (Sandorf, 2013.), O ljubavi, batinama i revoluciji (Sandorf, 2016.) i Moja dota (Naklada OceanMore, 2021.).

Prevođena na slovenski, engleski, njemački, makedonski i albanski jezik. Jedna je od pokretačica feminističkog portala Vox Feminae. Surađuje s nizom hrvatskih i regionalnih medija i portala koji se bave nezavisnom kulturom, medijima, književnošću, glazbom i ljudskim pravima.

( iz Biografije )

– Knjige –

– Info –

– Multimedija –

Hrvatska književnost na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu 2024

I ove se godine hrvatska književnost predstavlja na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu koji se održava od 21. do 24. ožujka 2024. paralelno s Manga-comic-conom i festivalom Leipzig liest koji obuhvaća književne programa i programe poticanja čitanja u cijelom gradu.