Portal pisaca

Učinimo pisce vidljivima!

Maša Kolanović

Odaberi pisca

Maša Kolanović rođena je 1979. godine u Zagrebu, gdje je završila studij kroatistike i komparativne književnost i doktorirala u travnju 2010. Od travnja 2004. godine radi kao znanstvena novakinja na Katedri za noviju hrvatsku književnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Do sada je objavila članke o književnosti i popularnoj kulturi i knjigu Udarnik! Buntovnik? Potrošač... Popularna kultura i hrvatski roman od socijalizma do tranzicije (Naklada Ljevak, 2011.).

Objavila je i nekoliko knjiga fikcije: Pijavice za usamljene (Studentski centar, 2001.), Sloboština Barbie (V.B.Z., 2008.), Jamerika: trip (Algoritam, 2013), Poštovani kukci i druge jezive priče (Profil, 2019).

( iz Biografije )

 

– Knjige –

– Info –

– Multimedija –

Maša Kolanović : Poštovani kukci i druge jezive priče

Proširena stvarnost Maše Kolanović nije do kraja uronjena u tehnologiju niti je zanimaju futurističke spekulacije tehnološkog utjecaja na društvo. Posrednici između dva svijeta svakodnevni su, banalni, predmeti i prostori – lutke, mobiteli, računala, web-trgovine i trgovački centri. Njena proširena stvarnost proizlazi iz ovdje i sada, iz dostupnog iskustva umreženog doba koje bi pred koje desetljeće izgledalo kao košmarna esefičarska vizija, razvodnjeni kiberpank prikladan društvu koje je preskočilo nekoliko faza razvoja.