Portal pisaca

Učinimo pisce vidljivima!

Marina Šur Puhlovski

Odaberi pisca

Pjesnikinja i prozaistica (Zagreb, 20. IX. 1948). Gimnaziju završila u Zagrebu. Diplomirala je komparativnu književnost 1973. i filozofiju 1975. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Isprva se bavila novinarstvom kao vanjska suradnica Vjesnika u srijedu te pisala književne kritike za emisiju Bibliovizor III. programa Hrvatskog radija; potom djeluje kao samostalna umjetnica.

Kratke priče, novele, ulomke romana, pjesme u prozi, zapise, odlomke iz dnevnika, putopise i eseje objavljuje u listovima i časopisima (Forum, Rival, Republika, Književna republika, Quorum, Zarez, Europski glasnik, Riječi, Mogućnosti, Arkzin, Večernji list, Vjesnik i dr.) te na Hrvatskom radiju. U književnosti se javila pripovijetkom Kud je nestala tegla od pekmeza? (Republika, 1975). Razilazi se s generacijom borgesovaca i pisaca proze u trapericama, odnosno s postmodernističkim tendencijama u književnosti, što je uvjetovalo njezino marginaliziranje.

( iz Biografije )

– Knjige –

– Info –

– Multimedija –

Tribina Bez cenzure: Ispašta li dobra književnost zbog površnih komercijalnih knjiga?

Tribina 'Bez cenzure', u organizaciji Društva hrvatskih književnika, održat će se u petak 11. ožujka u prostorijama DHK (Trg bana Josipa Jelačića 7/1, Zagreb). Tribina će se pobliže baviti pitanjem ispašta li dobra književnost zbog površnih komercijalnih knjiga. Sudjeluju Nives Tomašević, Miroslava Vučić, Marina Šur Puhlovski i Sonja Zubović.