Portal pisaca

Učinimo pisce vidljivima!

Irena Matijašević

Odaberi pisca

Irena Matijašević (1965. Zagreb) diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu.  Bila je članica predsjedništva Hrvatskog semiotičkog društva. Eseje i poeziju objavljivala u "Quorumu", "Vijencu", "Zarezu", "15 dana", "Poeziji", "Fantomu  slobode", "Agonu" te drugim časopisima i  portalima. Radi kao urednica književnih emisija na Trećem programu Hrvatskog radija.

Do sada je objavila knjige: Naizgled (AGM, 2007.) – zbirka pjesama; Južne životinje (AGM, 2010.) – zbirka pjesama; Danska H2O (AGM, 2012). – poetska drama, romane Crno pismo (Algoritam, 2015), Kao kiša (Hena com, 2017.) i Igra istine (Hena com, 2019.), te zbirku pjesama Početak zrelosti (V.B.Z., 2020.).

– Knjige –

– Info –

– Multimedija –

Irena Matijašević : Još uvijek osjećam adrenalin prije svakog intervjua

Nikad se ne držim strogo sinopsisa, iako gostima pošaljem unaprijed pitanja. Ne vidim prostora za više rizika od intervjua, koji je javni govor, i koji mora – uz svu ozbiljnost i pripremljenost – biti ležeran i opušten, i ono što najviše cijenim, spontan, koliko je to moguće. A opet s maksimalnim poštovanjem i sugovornika, ali i svih zamišljenih slušatelja i njihovih očekivanja.