Portal pisaca

Učinimo pisce vidljivima!

Edo Popović

Odaberi pisca

Prozaist (Livno, BiH, 25. VI. 1957). Studirao komparativnu književnost i jugoslavistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je urednik knjiž. časopisa Quorum (1985–90), surađivao u Poletu i Studentskom listu. Radio kao profesionalni novinar (1991–99); istaknuo se serijom reportaža s hrvatskih i bosansko-hercegovačkih ratišta. Od 2000. djeluje kao profesionalni književnik i urednik u izdavačkim kućama.

Prvu knjigu priča Ponoćni boogie objavio je 1987; u toj prozi urbanog pejzaža (K. Bagić) glavni lik je autsajder koji se probija labirintima grada. Česte su reference iz glazbe, filma i književnosti, a na razini teksta naglo se smjenjuju dijalozi, unutarnji monolozi, poetizirani fragmenti i izravan govor, čime se krše književne konvencije.

( iz Biografije )

– Knjige –

– Info –

– Multimedija –

Novozagrebačko predstavljanje knjige Ljiljane Đorđević i Ede Popovića 'Zapisi iz Stranice Gornje'

U četvrtak 20. travnja 2023. s početkom u 19 sati u Knjižnici Vjekoslava Majera (Meštrovićev trg 1 g, Zagreb) održat će se predstavljanje knjige Ljiljane Đorđević i Ede Popovića 'Zapisi iz Stranice Gornje'. Saznajte kako je to kad zamijenite zagrebačku adresu onom u malom i gotovo napuštenom selu Ribničke doline, između Kupe i Dobre.