Portal pisaca

Učinimo pisce vidljivima!

Staša Aras

Odaberi pisca

Staša Aras (Stanislava Nikolić Aras) rođena je u Trogiru 1972. Profesorica je hrvatskog jezika. Bavi se književnim moderiranjem i organizacijom književnih susreta (Kalibar, književni festival u Zadru) te je urednica književnog programa u Art radionici Lazareti, u Dubrovniku.

Objavila je tri zbirke poezije - Takve se stvari događaju ljudima (Algoritam 2014.), Nedolično i vrijedno spomena (Durieux 2015.) te Premještanja (Hena com 2020.), i knjigu kratkih priča Meke granice (Algoritam 2015.).

Za kratke priče dobila je nagradu Vranac na festivalu Odakle zovem (Podgorica 2015. i 2016.), a ovjenčana je i nagradom Mate Raos za najbolju kratku priču.

( iz Biografije )

– Knjige –

– Info –

– Multimedija –

5. Mediteranski festival knjige – u fokusu Crna Gora

Na petom Mediteranskom festivalu knjige, koji se otvara u srijedu 28. rujna, u dvorani SC Gripe u Splitu, sudjelovat će pedesetak nakladnika. Festival ima bogat program kojem je u fokusu Crna Gora, odnosno njeni autori, književnici Andrej Nikolaidis, Ognjen Spahić, Aleksandar Radunović i Vladimir Vojinović, koje u Split dovodi izdavačka kuća Fokalizator.