Portal pisaca

Učinimo pisce vidljivima!

Roman Simić

Odaberi pisca

Pjesnik, prozaist i književni kritičar (Zadar, 17.II.1972). Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1997. komparativnu književnost i španjolski jezik i književnost. Urednik je književnim časopisa na stranim jezicima Relations i biblioteke Živi jezici – Antologije europske kratke priče, organizator i urednik Festivala europske kratke priče.

U književnosti se javio pjesmama (zbirka U trenutku kao u divljini, s T. Zajecom i V. Grgurićem, 1996). God. 2000. objavio je zbirku priča Mjesto na kojem ćemo provesti noć u kojoj, za razliku od trenda tadašnje mlade proze koja tematizira domaću zbilju, poseže za svojevrsnim eskapizmom. Oslonjen na tradiciju amereričke i hispanoameričke književnosti, priče smješta u neraspoznatljive i ogoljene, gotovo apokaliptične krajolike, u koje nemir i promjenu donose neznanci, snovi ili čudne pojave na rubu fantastike.

( iz Biografije )

– Info –

– Multimedija –

Brdo knjiga, prvi festival knjiga i planina u Samoboru

Brdo knjiga, prvi hrvatski i regionalni festival planinama inspirirane književnosti održat će se od 12. do 15. svibnja u Samoboru te okolnom Parku prirode Žumberak. Bogat program Festivala nudi ponešto zanimljivo i korisno za sve ljubitelje planina i knjiga, uz sudjelovanje gotovo 30 ljudi od planina i kulture iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.