Portal pisaca

Učinimo pisce vidljivima!

Julijana Adamović

Odaberi pisca

Julijana Adamović rođena je 1969. godine u Baču (Bačka, Srbija). Na početku književnog stvaralaštva objavila je dvije zbirke priča "Kako su nas ukrali Ciganima" (SN Privlačnica, Vinkovci, 2008), koja je nagrađivana kao najbolje debitantsko djelo u Hrvatskoj 2008. nagradom Kiklop i kao najbolji prvijenac Slavonije nagradom Ivana i Josipa Kozarca te "Konzerviranje" (V.B.Z., Zagreb, 2009.).

S književnim djelima za djecu uvrštena je u katalog hrvatske literature za djecu i mlade na Frankfurtskom sajmu knjiga 2013.

Godine 2015. objavila je i zbirku poezije "Sunce na šalteru" (Naklada Semafora), a zatim 2016. objavljuje zbirku priča "Glineni anđeli" (Naklada Jurčić) koja je proglašena uspješnicom na književnim susretima Josipa i Ivana Kozarca u Vinkovcima 2017.

Godine 2018. objavljuje roman "Divlje guske" (Hena com) za koji je nagrađena Književnom nagradom Stipana Bilića-Prcića koju dodjeljuje Zaklada HAZU.
 

( iz Biografije )

– Knjige –

– Info –

– Multimedija –

Promocija zbirke priča 'Žene, bajke, kraljice'

Promocija zbirke priča 'Žene, bajke, kraljice' u kojoj je čak devet spisateljica (Nada Gašić, Julijana Adamović, Nataša Govedić, Vera Vujović, Lada Žigo, Jadranka Bargh, Jadranka Pintarić, Ana Đokić, Aida Bagić) dalo novi glas ženskim likovima iz bajki, održat će se u petak 17. prosinca u Centru za ženske studije u Zagrebu.